Zonallergie

De vorige nieuwsbrief van keukenkruiden ging over curcuma en zwarte peper. We weten nu dat deze kruiden ontzettend goede ontstekingsremmers zijn. En ik zal de praktijkverhalen ervan nog eens aan de orde brengen zodat iedereen in gaat zien hoe belangrijk ontstekingsremmers (lees anti-oxidanten) zijn in ons voedingspatroon.

Eerst over de kruiden een praktijkverhaal. Er komt iemand op consult met een hevige psoriasis. Al 3 jaar he eft hij 3 x per week licht therapie en nog steeds is de jeuk om gek van te worden en op de foto’s zag je alleen rose rood en wit. Ik heb hem verteld dat de Curcuma en de zwarte peper alle ontsteking remmen die in je lichaam aanwezig zijn. Hij is direct met 10 gram curcuma en 1 gram zwarte peper begonnen en 3 weken later was de psoriasis bijna weg. Alleen op zijn voeten nog een beetje.

Nu zou je denken dat het alleen door de zwarte peper en de Curcuma komt. Ik heb de persoon ook behandeld en na de tweede behandeling gebruikte hij nog maar een beetje curcuma en zwarte peper. Dus moest de behandeling ook wat met de psoriasis te maken hebben.

We zijn begonnen met de slokdarm los te maken (waardoor de maag zakt en de zuurgraad in de darmen beter wordt) en daarna hebben we vooral de verkleving tussen de 12 vingerige darm en de rechter urineleider. Hier bleek dat via deze verkleving urine via deze verkleving de darm inliep en daar voor ontsteking zorgde. Dit lijkt vreemd maar als je in een anatomieboek gaat kijken zie je dat de 12 vingerige darm aan de voorkant van de urineleider ligt. Als je dan buikpijn hebt (zuurbranden in de darm), dan brand dat zuur door de darmwand in de urineleider, en krijg je zo een verbinding met elkaar. Deze verbinding kan lijden tot een scala aan ziektes, zoals REUMA, LUPUS, ZONALLERGIE, ALLERLEI DARMPROBLEMEN, PSORIASIS en nog veel meer.

Dit heb ik ontdekt bij een mevrouw die na een griepprik ontzettende jeuk overhield. Ook had ze al een aantal jaren last van een zonallergie. Op het moment dat we de 12 vingerige darm los maakten van de urineleider was op de bank direct de jeuk over. Ze voelde zich direct een stuk beter.

Dus als je van het ontstekingsbeeld van een zonallergie af wilt komen kun je kiezen voor de kruiden, en als je van de oorzaak van de zonallergie af wilt, moet deze verkleving losgemaakt worden.

Ik snap dat sommigen van u denkt van “ja, ja “. Maar wat ik een paar jaar geleden nog niet kon, kan ik nu wel, en de praktijk wijst het uit. Misschien is dit wel een van de vervelendste plekken in je lijf waar je vast kan zitten omdat dit je stofwisseling volledig in de war stuurt.

Ik vond deze ontdekking te belangrijk om niet te vermelden in een nieuwsbrief en de volgende gaat gewoon weer over voeding. Vooral over voedingscombinaties.

Voor meer vragen www.imtpraktijk.nl  Tel 0622259790

Nieuwsbrief 16 eten en bewegen

Plaats een reactie