Vitamine A

Allereerst zal ik vertellen wat Vitamine A doet.

Het is een vrije radicalen vanger, en belangrijk bij de vorming van Testosteron, het mannelijk hormoon. Het is ook belangrijk bij de zenuwprikkel van licht in de ogen en voor de vorming van het ongeboren kind. Ook is het belangrijk voor een goede ontgifting.

De symptomen waaraan je kan merken dat je een tekort hebt zijn dezelfde als Vitamine D. Droge huid, kloven, eelt, snel verbranden, maar ook nachtblindheid, problemen met de slijmvliezen en een gebrek aan libido (zin in seks).

Vitamine A word gemaakt van groente en fruit met kleurtjes uit de natuur (carotenoïden en flavonoiden). Dus uit een molecuul van een kleurtje kun je 2 moleculen vitamine A maken. Om dit voor elkaar te krijgen heb je zink en vitamine B5 nodig. Nu komt het grootste probleem: 75% van alle zink in het lichaam gaat op aan de suikerhuishouding. Als je dan teveel suikers gebruikt, dan heb je te weinig productie van vitamine A.

Nu denken de meeste mensen dat ze dat niet doen! Maarrrrrrrrrr, als u weleens last heeft, dat u moet eten, en dat de concentratie verminderd en dat u zich humeurig voelt, of zelfs trillerig, dan betekent het, dat de bloedsuikerspiegel te laag is. Dit komt door in eerste instantie veel suikers te eten, en als dat op is en het lichaam is nog steeds aan het hollen om de suikerspiegel naar beneden te krijgen (zink verliezen), de suikerspiegel ineens te laag is.

En wist u dat Becel proactief de omzetting van kleurtjes in Vitamine A verhinderd.

Vitamine A en D samen met de DHA uit visolie zorgen voor een goede ontgifting van de lever. Dus als u levertraan slikt en regelmatig een visje eet, zorgt u dus al heel goed voor u lichaam.

En om over de ontgifting van de lever verder te gaan: Roken, alcohol (behalve rode wijn met mate), lactose (in melkproducten), zwarte thee, cafeïne (koffie), suiker, fokvlees, stress, grapefruit en bewegingsarmoede remmen het ontgiften van de lever.                                                                                                        Ook kruisbloemigen (bloemkool, broccoli, spruitjes) doen dat. Bijvoorbeeld: De simpelste test om te zien  (beter ruiken) of de lever goed ontgift is de asperge test. Eet verse asperges en als je daarna naar het toilet gaat ruik je het aan de urine (kan vreselijk stinken). Stinkt de urine, dan ontgift je niet goed. Ook hebben sommige mensen last van steken in de rechterzij. Je kunt dan  bovengenoemde stoffen uit je voeding laten. Je kan om de lever extra te helpen ook veel rode uien, knoflook, peterselie, bleekselderij, prei, groente, fruit en vis eten. Stinkt het dan na twee maanden nog dan is er nog iets anders aan de hand. Daarvoor kun je het beste contact met mij opnemen als u dat wilt verhelpen. In de meeste gevallen zal echter de lever weer doen wat hij moet doen.

Plaats een reactie