Van algehele malaise naar “onvoorstelbaar schoon”

Ik ben Gerrie

Ik ben naar Frans gegaan omdat ik nogal wat klachten had. Ik ben 36 jaar en behoorlijk te zwaar, maar ben al een jaar bezig met afvallen en dat gaat behoorlijk goed. Niet te snel, maar verantwoord. Ik heb alleen wel een aantal problemen. Ik moet regelmatig naar het ziekenhuis om mijn baarmoeder te laten controleren op cystes en ben daar ook al een aantal keren voor geopereerd. Ik heb ook endometeriose en word ook regelmatig gecontroleerd op vergrote lymfeklieren in mijn nek, waar ze verder ook niets mee kunnen in het ziekenhuis. Ook heb ik pijn bij het vrijen en last van PMS. Toen ik bij Frans kwam heeft hij uitgelegd hoe ik mijn eten verder aan kon passen en is hij mij gaan behandelen. Ik scheen goed te kunnen voelen zei hij, dus konden we samen een reisje maken door mijn lichaam. Ik voelde hoe mijn blaas los kwam van mijn baarmoeder en die weer van mijn darm. Daarna voelde ik hoe de endometeriose(littekenweefsel) loskwam. Hij heeft ook mijn blaas behandeld en ik kan nu ook weer pijnvrij plassen in de ochtend. Ik vond het meest vreemd dat toen hij mijn nek behandelde de kramp uit mijn baarmoeder verdween. Hij heeft in mijn bovenborst de aders behandeld en toen waren de opgezette klieren een dag later verdwenen in mijn nek. Ik ben heel blij dat ik een keer of 9 bij hem ben geweest, omdat ik nu veel minder klachten heb en ben ook verder aan het lijnen, omdat er nog 30 kilo af moet.

Hier komt mijn uitleg:

Jonge vrouw met tal van klachten:Endometriose, cystes  in de baarmoeder, lymfeklieren in de nek die groter werden, en pijn bij vrijen en plassen. Plassen vooral als ze in de morgen uit bed kwam.

Bij het uitvragen bleek dat ze veel last had gehad van blaasontstekingen in haar jeugd. Ook had ze een keizersnee gehad en was ze al verschillende keren geopereerd aan haar baarmoeder. Voor de vergrote lymfeklieren in haar nek wisten ze in het ziekenhuis ook niets te doen. Ze had een behoorlijk overgewicht(118 kilo bij een lengte van 180 cm), maar ze was gezond aan het eten, daar was ze al mee begonnen, dus daar hoefden we maar een paar kleine aanpassingen aan te doen.

Ook heb ik ze uitgelegd dat bij veel blaasontstekingen de blaas aan het schaambeen gaat verkleven en ook aan de baarmoeder en de darm, omdat die er nu eenmaal tegenaan liggen. Hierdoor zou het wel eens kunnen dat de cystes in de baarmoeder er niet uit kunnen. En door al die operaties krijg je littekenweefsel in je buik en weer meer verklevingen(endometriose). Door al die blaasontstekingen krijg je ook dat je een bult in je nek omdat de blaas je voorover trekt. Hierdoor klemt je sleutelbeen over je bovenste rib met als gevolg dat de slagader en ader die hier tussendoor gaan klem komen te zitten en je hoofd en nek niet meer draineren, waardoor je opgezette lymfeklieren in je nek krijgt. De zwaartekracht doet uiteraard ook zijn werk, maar de verklevingen beneden moeten eerst weg om bovenin ruimte te maken.

De eerste keer dat ze kwam hebben we de verklevingen van de blaas aan de baarmoeder en het schaambeen gedaan. Het gevolg was dat ze de volgende keer kwam en ze vertelde dat ze vreselijk ongesteld was geweest en er ontzettend veel rommel uitkwam. Bij controle in het ziekenhuis bleek 2 weken later dat de cystes verdwenen waren.

De tweede keer dat ze was geweest hebben we de blaas en de baarmoeder behandeld  omdat ze vroeger heel veel blaasontstekingen had gehad. Ook hebben we met een speciale techniek de littekens aan de binnenkant (endometriose) losgemaakt. Met als gevolg dat de bekkenbodem veel rechter kwam te liggen. Hierna vertelde ze dat het vrijen geen pijn meer deed, en dat ze voor het eerst sinds jaren geen pijn meer had als ze in de ochtend naar het toilet ging om te plassen.

We hebben ook de maag en slokdarm behandeld voordat we genoeg ruimte hadden om in de nek de verklevingen tussen het sleutelbeen en de bovenste rib los te maken. Hier zat de drainage van het hoofd verstopt. Ook hebben we de aders en slagaders van de nek en bovenborst behandeld. Het gevolg hiervan was dat de onderkin voor het grootste gedeelte was verdwenen, en ook dat de lymfeklieren na die tijd niet meer opgezet waren geweest.

Tussen de behandelingen door is ze na een behandeling soms een of twee dagen moe geweest omdat het lichaam de afvalstoffen die vrij komen moet verwijderen naar buiten. Dat kost behoorlijk wat energie, maar het ruimt wel lekker op.

Plaats een reactie