Specerijen als geneesmiddel

Als we kijken hoeveel anti-oxidanten(beschermers tegen ontsteking en vrije radicaal schade) er in de voeding zit, zal het je verbazen hoeveel daarvan in specerijen zitten.

Als je vroeger kiespijn had, en dat weten nog veel oude mensen, dan werd er een kruidnagel op de zere kies gelegd die je dan kapot moest kauwen. Dat verlichte de pijn aanzienlijk. En als we kijken hoeveel anti-oxidanten er dan inzitten verbaas je jezelf wel. In 100 gram kruidnagel zitten er 125.549 mmol. In 100 gram appel b.v. maar 0.536. In melk 0.051 en in oregano 40.299 in bramen 3.990. Je kan natuurlijk wel 100 gram appel eten en niet 100 gram kruidnagel, dus dat is niet echt een optie. Maar in Curcuma zitten er 15.679 mmol. En nu is volgens de laatste wetenschap ontdekt dat zwarte peper de Curcuma 2000% versterkt. Dat betekent geen 15.679mmol, maar 313.580 mmol. Je kan echter ook geen 100 gram Curcuma per dag nemen, maar wel 10. En als je er dan 1 gram zwarte peper bij doet( ongeveer 35 balletjes) dan praat je wel over 31.358 mmol antioxidanten.

Van de peperine uit de zwarte peper worden de microville (oppervlaktevergroting van je darmvliezen) langer en groter. De combinatie van 10 gram curcuma en 1 gram zwarte peper doet het darmslijmvlies met 40-60% toenemen in 2 weken tijd. Dat is wetenschappelijk nog nooit aangetoond. Het remt alle ontsteking. Dus werkt het nog beter als Prednison, maar heeft het geen bijwerkingen. De doorlaatbaarheid van de darmwand word veel beter en het stimuleert de spijsvertering gigantisch.

Je wilt dus darmen verbeteren en ontsteking remmen. Daar heeft iedereen baat bij, omdat onze levensstijl voor ontsteking zorgt. Wie heeft er af en toe geen itis. Het is dan handig om de curcuma en de zwarte peper in de darmen te houden. Dus dan geen paprika en pepers(sambal) eten, omdat hier de darm-bloed barrière te snel opengaat en we het juist in de darm willen hebben. Dus is dit een fantastisch hulpmiddel bij ontstekingsziekten zoals psoriasis, astma, bronchitis en alle andere ontstekingsbeelden. En het eenvoudige is dat je het gewoon kan eten. Je kan de kruiden gewoon door de salade doen, dat is nog erg lekker ook.

Dit is een korte nieuwsbrief, maar wel misschien de belangrijkste tot nu toe. In de alternatieve geneeskunde wordt curcuma al langer ingezet bij kanker. Maar de nieuwste onderzoeken bewijzen nu dat de combinatie van curcuma en zwarte peper alle uitzaaiingen remt. Verder onderzoek wordt nu gedaan. Laten we hopen dat dit een doorbraak wordt in de strijd tegen kanker.

Voor meer informatie op www.imtpraktijk.nl  of maak een afspraak als je meer wilt weten of behandeld wilt worden.

Frans Boers 0622259790

Plaats een reactie