René den Broeder

DeBee Sportmassage

Ik ben René den Broeder en sinds oktober 2014 gediplomeerd NGS-sportmasseur. In 2012 ben ik begonnen met het volgen van diverse cursussen voor ontspanningsmassage. In 2013 heb ik de cursus stoelmassage afgerond en momenteel ben ik bezig met de opleiding tot massagetherapeut bij Esoterra in Bilthoven. In juli 2017 hoop ik deze opleiding af te ronden en me in te kunnen schrijven bij de beroepsvereniging. Dit heeft als voordeel dat de zorgverzekering een deel van de behandelingen zal vergoeden.

Momenteel heb ik een eigen praktijkruimte in het Gezondheidscentrum “de Vooruitgang”, waar ik de behandelingen voor sport-, stoel- en ontspanningsmassage geef en tegen gereduceerd tarief ook de behandelingen die ik mij eigen moet maken voor mijn huidige opleiding. Dit zijn o.a. deep tissue massage, holistic pulsing, bindweefselmassage en lymfe drainage.

Wat is sportmassage?

Simpel gezegd verbetert sportmassage de afvoer van afvalstoffen en vocht en hierdoor verbetert het spierherstel waardoor blessures kunnen worden voorkomen en de sporter/persoon sneller weer actief kan worden.

Wanneer een persoon/(top)sporter een sportieve inspanning heeft gehad zal zich in de spier vocht en afvalstoffen ophopen. De meeste mensen herkennen dit als spierpijn en ‘lopen’ dit er wel even uit. Absoluut geen probleem, zolang dit op de juiste wijze gedaan wordt. Echter, daarmee heb je je spier nog niet geholpen. Er zal altijd wat afvalstoffen en vocht opgehoopt blijven. Deze resten worden ‘knopen’ en kunnen uiteindelijk zich ontwikkelen tot ontstekingen. Een goede sportmassage, 1x per 3 à 4 weken, voor beginnende sporters kan er al voor zorgen dat de kans op blessures drastisch daalt. Daarbij kun je dus lekker blijven sporten en voel je je ontspannen en vrij.

Een sportmassage kan op de verschillende momenten worden ingezet:

  • Kort na een inspanning (zoals training of wedstrijd) om vocht en afvalstoffen in de spieren te laten afvoeren. De massage zorgt dan voor minder spierpijn en minder kans op blessures;
  • Tussen twee inspanningen in, bijvoorbeeld op een rustdag. Dit is een ontspannende massage. Een massage zorgt voor verlichting en bespoedigt het herstel;
  • Vlak voor een inspanning. Sportmassage kan voor een training of wedstrijd gegeven worden waarbij de stimulerende massage zorgt voor een goede doorbloeding en de spieren voorbereidt op de komende prestatie.

Ook als u geen sporter bent kan ik u van dienst zijn bij een stijve nek, een pijnlijke rug e.d.

Gun uzelf een moment van persoonlijke aandacht voor uw lichaam.

Je hoeft geen professional te zijn, om zuinig te zijn op je lichaam!

Wat is stoelmassage?

Stoelmassage is een doelgericht middel om stress- en werkgerelateerde klachten te verlichten en te voorkomen. Door middel van het toepassen van diverse technieken maakt de masseur rug, schouders, nek, hoofd, armen en handen los.

Laagdrempelig

Omdat de stoelmassage ongeveer 25 minuten duurt en de kleding aangehouden kan worden is het laagdrempelig en bij uitstek geschikt om eventueel op de werkplek te laten plaatsvinden.

Voor wie is stoelmassage bedoeld?

Stoelmassage is uitermate geschikt voor mensen die;

  • veel achter de computer werken,
  • regelmatig onder hoge druk werken,
  • veel in dezelfde houding zitten.

Heeft u interesse in één van de behandelingen? Bel dan gerust voor informatie of het maken van een afspraak naar 0650277711.

René den Broeder