Psoriasis, reuma, lupus, bronchitis, oorontsteking, holteontsteking, keelontsteking, longontsteking, slijmbeursontsteking, ziekte van crohn, colitis ulcerosa, divertikels, poliepen, blaasontsteking, prostatitis, pericarditis, nierbekkenontsteking, baarmoederontsteking, hersenvlies ontsteking, levercirose enzovoort
De belangrijkste oorzaken van ontstekingsziekten zijn een verzurend eetgedrag en het eten van de verkeerde vetzuren. Maar ook een verstoorde mechaniek, die waarschijnlijk al dateert vanuit de baby tijd. We verzuren namelijk als baby bijna allemaal 9 maanden lang tijdens de melk periode, en daar zetten we ons mechaniek vast door zuurbranden. Om te ontzuren heb je namelijk groente en fruit nodig, en dat krijg je niet als baby. Tenzij je een moeder hebt die een super darmflora heeft en super gezond eet.
In de vorige nieuwsbrieven heb ik uitvoerig het eten besproken, dus zal ik nu het mechaniek gaan bespreken, door in simpel Nederlands te vertellen waar het spaak loopt.
Als baby spugen we bijna allemaal. Dit komt tot uiting in het boertje en de lakentjes die vaak verschoond moeten worden en het spugen zelf. Dit maagzuur hoort in de maag, die zelf beschermd is tegen dit zuur. Je slokdarm naar boven en je 12 vingerige darm naar beneden zijn juist zoet en kunnen helemaal niet tegen dit zuur. Als dat zuur daar aankomt gaat het branden.
Slaap je op je rechterzij en het zuur komt naar boven, dan brand de slokdarm op je rechterlong en kun je longontsteking krijgen. Slaap je op je buik, dan kan het zuur in je bronchiën branden en krijg je bronchitis. Ook als je op je buik slaapt kan het zuur in je hart branden en kun je hartproblemen krijgen. Op je buik kan het ook in je schildklier branden. Slaap je op je rug, dan kan het zuur in je wervelkolom branden en in je aorta. Ook kan het in je 10e hersenzenuw branden , je nervus vagus, die om je slokdarm zit. Het gevolg van dit zuurbranden is dat de slokdarm geïrriteerd raakt en korter wordt en zo de maag omhoog trekt, met soms zelfs een zogenaamde scheur in het middenrif tot gevolg.
Het gevolg in de 12 vingerige darm is dan dat hier de zuurgraad veranderd en je hier dus langzaam dunnere slijmvliezen krijgt met als gevolg dat het zuur er uiteindelijk doorheen brand. Achter deze 12 vingerige darm ligt je urineleider, waar je dus op brand en zelfs erdoorheen. Dan krijg je dus urine terug in je darmen. Bij de een meer als bij de ander, omdat bij de een de urine leiders meer verstopt gaan zitten als bij de ander. Het gevolg hiervan kan zijn: de Ontstekingsziekten die hierboven gemeld zijn.
Ook liggen er je onderste holle ader en je Aorta achter je twaalf vingerige darm. Als je hier brand, krijg je dus nog niet gefermenteerd eten in je bloedbaan, wat ook voor een verkeerde stofwisseling zorgt. Dit kan ook leiden tot bloed in je ontlasting. Hier zit Colitis ulcerosa
Voor je 12 vingerige darm ligt je leverader (poortader), en je mesenteric slagader die naar je dikke darm gaat. Als je hier gaat zuurbranden en een gaatje krijgt, wordt dat later de ziekte van crohn. Met ook bloed in je ontlasting. Ook ligt je dikke darm voor je 12 vingerige darm.
Wat al deze mechanische problemen overeen hebben is dat je darmflora niet meer optimaal is. De zuurgraad veranderd en de spieren tussen de verschillende darm delen blijven open staan, met overgroei van bacteriën in je hele maagdarm kanaal. Zo krijg je dus de dikke darm bacteriën in je holtes (holte ontstekingen), in je oren (oorontsteking), in je bronchiën (bronchitis) en ga zo maar door. Je snapt het na de oorontstekingen al dat het een heel oud verhaal is waar het is begonnen. Juist ja: heel vaak dus in de babytijd.
Uiteraard kunnen ook ongelukken en operaties je stofwisseling verder verstoren, maar dit verhaal heeft dus bijna iedereen. Alleen maakt de een zijn verklevingen wat gunstiger als de ander, en heeft de een dus altijd klachten en de ander is perfect aangepast en heeft nooit klachten.
De symptomen die er vaak mee te maken hebben zijn te veel of te weinig plassen. Je hebt mensen die maar 3 of 4 keer per dag plassen, maar ook mensen die meer als 10 keer plassen. En ook in de nacht 1 of meer keer plassen.(6 a 7 keer per dag en niet in de nacht plassen is normaal), te dikke of te dunne ontlasting, niet kunnen poepen, of veel diarree, en jeuk. Dit zijn symptomen waar bijna nooit naar gevraagd wordt maar ook zo veel zeggen.
Voor meer informatie kun je mailen naar Frans.boers@gmail.com en voor een afspraak 0622259790