Neuro wetenschappen

Het lichaam zal altijd prioriteit geven aan bescherming van weefsels, vooral van bloedvaten, hart en hersenen.B.v. je scheurt een spier en je breekt je been en je hebt een slagaderlijke bloeding, wat moet je dan doen? Lijkt me duidelijk. …… Snel de slagader dichtdrukken voor je leeg bloed. De rest is op dat moment niet zo belangrijk.

Zo zal het lichaam bij beschadiging van weefsel die bescherming aanleggen die nodig is om het lichaam de kans te geven zich op die plaats te helen. En vooral om verdere beschadiging te voorkomen.

Neem maar als voorbeeld dat je krampen in je buik hebt, dan kruip je in elkaar om minder pijn te hebben. Deze reacties komen normaal van het autonome zenuwstelsel, buiten onze wil om dus, en zorgen dus voor de bewegingsbeperkingen. Deze reacties verdwijnen soms niet en zorgen er dus voor dat de beweeglijkheid en de fysiologie in dat gebied verminderen, waardoor er dan andere klachten optreden. Zo wordt een nuttige bescherming ter bevordering van zelfheling op den duur soms zelf de oorzaak van klachten. B.v. Je hebt een hersenschudding gehad, en later krijg je last van je lage rug of van je liezen, wat heel vaak voorkomt. Hier beschadig je wat in je hoofd waardoor je lichaam niet meer zoveel mag bewegen om het te laten genezen, waardoor je later van diezelfde spanning klachten krijgt.

I.M.T. noemt dit een Sustained Neuro Reflexogenic Protection Mode.

 

Bewustzijn

Klachten kunnen ook andere dan alleen fysieke oorzaak hebben. I.M.T. relateert deze aan principes uit de acupunctuur, waarin de relaties worden hersteld door de combinatie ven technieken, reflexpunten, synchronizers, en de relaties met organen.

Iets op je lever hebben, ergens mee in je maag zitten, gal spugen, het komt je strot uit enz. Hier word er met verbindingen leggen getracht de oplossing tijdens de behandeling en met wat huiswerk te brengen.