Maagzuur

Maagzuur en vocht in de borstholte.

Een meneer van 45 jaar loopt bij mij de praktijk binnen met de volgende klachten.

Last van maagzuur en een slechte slokdarm. Ook had hij veel vocht in zijn borstholte waar ze in het ziekenhuis geen raad mee wisten, behalve een drain zetten. En hij was al jaren aan de maagzuurremmers.

Nadat ik hem had uitgevraagd bleek er niet zoveel aan de hand te zijn, behalve dat hij al heel lang last had van maagzuur.

Nu moet je weten dat maagzuur heel erg zuur is en als je hand 3 kwartier in je maag houd je alleen nog botjes over hebt omdat de rest is opgelost in het zuur. Je kunt je dus voorstellen dat als je veel last hebt van maagzuur dit je slokdarm gaat doorbranden, en je gaat ook je Aorta die er achter ligt beschadigen. Maar de oorzaak van het maagzuur is dat je middenrif scheef ligt door een of andere oorzaak. In dit geval was het een doorgemaakte Pfeiffer. De lever trok zijn middenrif schuin.

We zijn gaan behandelen met de slokdarm en de Aorta los te maken van elkaar en daarna ook de lever los te maken van het diafragma(pfeiffer is een virale infectie en dat geeft verklevingen).  

De volgende keer dat hij kwam zei hij dat hij geen last meer had van het maagzuur en dat hij de medicijnen had gehalveerd. Hij durfde ze nog niet helemaal weg te doen. Ook zei hij dat hij geen last meer had van obstipatie(moeilijk poepen). Dit kwam doordat als je middenrif uitzakt je meer druk krijgt in je darmen.

De volgende behandeling hebben we ook zijn longen losgemaakt van zijn slokdarm, en de keer erna ook het lymfesysteem in de borstholte om alles goed af te kunnen voeren.

Hierna was ook al het vocht verdwenen uit de borstholte en was deze man klachten vrij, en zonder medicijnen. Dit laatste is heel handig omdat de maag zuur moet zijn om de eiwitten te verteren, en daar moet je geen zuurremmers in doen, waardoor er dan in je darmen onverteerde eiwitten komen en ook je nieren het moeilijk krijgen omdat die de eiwitten moeten terughalen uit de urine.

Plaats een reactie