Haaruitval

Wat te doen bij haaruitval?

Ik ben met mijn zoontje Melvin naar Frans toe gegaan met de vraag “kan jij wat met haaruitval”. Melvin is 9 jaar en zijn haar word al behoorlijk dun. Hij heeft gekeken wat er aan de hand kon zijn, en zei dat Melvin een huilbaby was geweest.  Nou dat klopte zeker. Hij heeft in de eerste maanden behoorlijk gehuild en veel gekotst na de voeding. Frans is hem gaan behandelen en al na een keer was er geen haaruitval meer. Ik was erg blij, omdat ik er niet aan moet denken dat hij kaal word op zo een jonge leeftijd.

Jongen (9 jaar) met haaruitval

Een moeder en een kind kwamen op consult met de vraag of ik wat kon met haaruitval.

In de anamnese bleek dat hij geen borst voeding heeft gehad en dat hij een huilbaby was geweest in het begin. Verder waren er geen bijzonderheden, alleen dat hij al geruime tijd last had van zijn kuiten en achillespees.

Hierna heb ik hem in kaart gebracht om te kijken waar de problemen zaten. Toen bleek dat wat ik dacht ook waar was. Huilbaby’s huilen omdat ze aandacht willen en niet krijgen. Dat was hier zeker niet aan de orde. Huilbaby’s huilen omdat ze honger hebben. Hij kreeg altijd op tijd zijn eten. OOOFFF baby’s huilen omdat ze pijn hebben. Als je als baby maagzuur hebt, kun je dat niet vertellen, maar het zuur brand wel littekens in je slokdarm of in je darmen. Koemelk is voor een mens ontzettend zuurmakend en ook ontzettend zoet. Het zuurmakende zorgt ervoor dat het uit de maag omhoog komt en het zoete dat het de maag snel passeert en dan schade in het eerste stuk van de darm veroorzaakt. Als dit lang duurt gaat je ontgifting verstopt zitten en kan ook je hoofd zijn afvalstoffen niet meer kwijt. Vandaar dat de kapper zei dat dit wel heel erg veel  haar was dat uitviel en dat het behoorlijk dun begon te worden.

Wat ik vond was dat zijn slokdarm was verkleeft aan zijn Aorta(ligt tegen de slokdarm) en aan zijn longen. Ook was zijn 12 vingerige darm beschadigd. Zijn lymfesysteem bleek ook op de belangrijkste plek(achter je sleutelbeen, net boven de bocht van de Aorta) klem te zitten. Deze werd klem getrokken door het maagzuurbranden in de Aorta. Hierdoor kon het hoofd geen afvalstoffen meer verwijderen.

We hebben de eerste keer dat hij kwam eerst de Aorta behandeld en de slokdarm en de maag die omhoog was getrokken door de slokdarm weer naar beneden gebracht, om de spanning van zijn lymfestelsel af te halen. De volgende keer zei de moeder al dat ze geen haren meer gevonden had. Hij kon dus weer draineren. Ik heb toen zijn darmen ook behandeld om ook de spanning nog verder van zijn kuiten af te halen.

Hierna is hij nog 3 keer geweest om zijn lymfestelsel weer verder open te zetten omdat hij dan zeker weet dat het niet meer gaat trekken. Ook heb ik zijn moeder geadviseerd om met Pro-biotica te gaan werken omdat hij een goede darmflora nodig heeft om de rest van zijn leven mee te doen.

 

Nu zijn we 4 maanden verder en krijgt Melvin voor het eerst in zijn leven zelfs krullen.

Plaats een reactie