De eerste afspraak

Het eerste bezoek

Momenteel zijn we met twee therapeuten die met IMT behandelen
Frans Boers heeft gezelschap gekregen van Caroline Grootscholten. Zij heeft de opleiding inmiddels goed afgerond. Hierdoor kunnen we samen meer mensen helpen omdat er heel veel mensen onverklaarbare klachten hebben.
De eerste keer dat je komt zijn we ongeveer een uur en vijfenveertig minuten bezig.

Er wordt dan een intake gesprek gevoerd waarin alles wat je ooit hebt meegemaakt de revue passeert, om een zo compleet mogelijk verhaal te krijgen.

Voorbeelden hiervan zijn ongelukken, vallen van trap of op stuitje, blaasontstekingen, darmproblemen, andere orgaanklachten, operaties, littekens, eczeem, breuken, oude blessures, stoelgang, eetpatroon, slaappatroon, concentratie, korte geheugen, allerlei pijnklachten, zoals onderrug, schouder, nek, arm, knie, uitstralingen, zelfs hoe je geboren bent, hoe was de bevalling (stuit of keizersnee, navelstreng om je nek, veel stress bij de moeder enz.). Verbetert het met bewegen of met rust, warmte of kou enzovoort. Waaruit je voeding bestaat, dus wat je eet. Hoe je bewegingspatroon is. En… of je veel sociale stress hebt.
Het is dus verstandig om voor het eerste bezoek eens goed na te gaan wat je in je leven allemaal hebt meegemaakt.

Hierna leg ik je via de plaatjes van het anatomieboek uit wat er is gebeurd en hoe we dat op gaan lossen. Dat duurt 10 minuten en dan gaan we direct aan de slag.

Bij de volgende afspraken wordt er alleen gevraagd wat er veranderd is en gaan we weer aan de slag.

De technieken zijn zeer zacht en door de kleren heen. Aangezien het moeilijk voelen is door dubbele naden en ritsen, is het verstandig om joggingkleren of iets dergelijks aan te trekken. Dit tevens om zelf beter mee te voelen wat er gebeurt. Je bent er dan tijdens de behandeling zelf bij met wat er in je lichaam verandert, en kan dan ook feedback geven. Dan wordt het behandelen pas echt leuk.

Je maakt dan ook steeds weer reisjes door je lichaam.