Conclusie

Wat houd dit nu uiteindelijk in?

De meeste gezondheidsproblemen zijn het gevolg van verstoringen en blokkades. Bijvoorbeeld door een ongeluk, een blessure, verkeerde voeding of een trauma. Het lichaam zal er alles aan doen om dit op te lossen en als dit niet lukt te compenseren. Als het lichaam niet langer kan compenseren (het emmertje is vol), treden klachten, pijn en ziekte op. Hetzij lokaal, hetzij systemisch.

Met I.M.T. sporen we de verstoringen of blokkades op, behandelen de daarbij betrokken weefsels of systemen, en herstellen zo de neurologische verbindingen. De oorzakelijke blokkade wordt opgeheven en het lichaamseigen vermogen tot zelfgenezing kan weer terugkeren.

Werkingsmechanismen en praktijk

Elke structuur heeft zijn eigen ritme en beweging. Met I.M.T. luister je met je handen naar die bewegingen. Zo kun je voelen of een structuur normaal beweegt en stroomt of dat er een afwijking in zit.

Met I.M.T. wordt dit behandeld. Hierbij zijn kennis van Anatomie (kennis van het menselijke lichaam in structuren), biomechanica, fysiologie, voeding en bewustzijn ontzettend belangrijk.

De technieken van I.M.T. zijn zacht en zijn er om blokkades en spanningen in weefsels op te heffen, om zo het zelfhelende vermogen van het lichaam te herstellen.

 

De technieken zijn onderverdeeld in systemen zoals:

Circulatiesysteem, spijsverteringssysteem, lymfatischesysteem, craniosacralesysteem, bio-mechanischesysteem (van spieren en gewrichten) enzovoort.