Cevikaal basilaire insufficiëntie oftewel draaiduizelig

Draaiduizelig ook wel cevikaal basilaire insufficiëntie genoemd.

Herkent u dat: Je draait je hoofd om en je hebt het gevoel dat je neerstort, omdat je helemaal niet goed word, draaiduizelig, tot zelfs zo dat je jezelf snel moet vastpakken of je bent al te laat en je ligt op de grond.

De reden hiervoor is de volgende:

Je hersenen worden voorzien van bloed. Dit is een fantastisch goed beveiligd systeem. Er is een dubbele bediening in je hoofd om er zeker van te zijn dat onze hersenen voldoende zuurstof krijgen. Iedereen kan de halsslagader wel(de Carotis). Deze gaat aan de voorkant en de zijkant van de wervelkolom vanuit de borststreek naar ons hoofd. Dit aan weerszijden van onze nek. Deze gaat met een tak naar ons gezicht en met de andere tak naar de buitenste lagen van ons hoofd. De andere slagader is de Vertebraal slagader. Deze bevloeit onze middenhersenen en ons hormoonopperhoofd “de Hypofyse en hypothalamus”. Deze twee slagaders hebben in het hoofd ook een aantal verbindingen met elkaar, om ervoor te zorgen dat er ten alle tijden overal leven mogelijk is. De vertebraal slagader komt vanuit de nek en gaat bij de 5e halswervel de wervelkolom in door de dwars uitsteeksels van de wervels. Als er door wat voor oorzaak dan ook een wervel scheef staat in onze nek, en je draait je nek, kun je jezelf voorstellen dat dit bloedvat afgekneld word. Nu krijgen je hersenen dus acuut (tijdelijk, door alle beveiliging) geen zuurstof meer en is het gevolg dat je lichaam geen besturing meer heeft en je in het ergste geval tegen de grond gaat.

Soms gaat deze slagader aan je wervels verkleven omdat hij beschadigd is en is het rechtzetten van je wervels niet voldoende, en zul je de slagader moeten behandelen.

Dit lijkt hocus pocus.

Heeft uzelf wel eens bloed af laten nemen? Ja! Dan weet u dat dit mogelijk is, alleen heeft u zich dat nog nooit gerealiseerd. U legt na het bloed afnemen namelijk een gaasje op de slagader en dan gaat het bloedvat bloedplaatjes stapelen…… en zie,… na een paar minuten is het bloedvat gerepareerd. Een klein wondertje. U kunt dit vergelijken met een metselaar die een toog moet metselen of een rond raam. Hij maakt dan een houten mal en gaat daar omheen metselen, en als de specie hard is kan hij de houten mal weghalen en is het klaar.

Zo kan dat ook in het lichaam. Je moet je handen op de juiste spanning houden om op deze manier het bloedvat te ondersteunen en dan repareert het lichaam het van zelf .

Het lichaam is ten slotte het sterkste medicijn wat er bestaat.

Plaats een reactie