Bevalling met zuurstofgebrek

Ik ben Kees, ben 26 jaar en heb last van mijn rug.

Ik ben naar Frans gegaan omdat ik van mijn probleem af wilde. Ik had last van mijn rug en had geen idee wat ik ermee moest.Hij heeft me uitgelegd dat mijn rug waarschijnlijk was te danken aan mijn bevalling met zuurstof gebrek. Hij is toen mijn bloedvaten gaan behandelen, omdat hij zei dat het daar mis was gegaan tijdens de geboorte omdat slagaders zorgen voor de zuurstof toevoer. Hij heeft mijn lichaamsslagader gedaan en de bloedvaten naar mijn hoofd, en toen voelde ik me helemaal uitzakken. De spanning viel van mijn rug af.

Rugklachten na een snelle bevalling met zuurstof gebrek.

Jongeman van 26 jaar komt voor zijn rug. Hier heeft hij al geruime tijd last van en kan niet verklaren waarvan. Zijn eetpatroon kan hij nog wel wat aanpassen omdat hij 2 a 3 keer per week pasta eet en nog redelijk wat melk en toetjes eet. Deze mag hij allemaal weglaten. Verder eet hij gezond. Hij heeft geen ongelukken gehad en ook geen rare operaties meegemaakt. Ook heeft hij geen problemen met zijn darmen of lever. Het enige wat hij nog kon vertellen was dat hij te snel was geboren en zuurstof gebrek had gehad. Verder had hij nog 2 x zijn enkelbanden ingescheurd.

Nu sta je behoorlijk strak als je te snel bent geboren. Je zit namelijk vast in de stand die je had in de baarmoeder. Dit is voor de een lastiger als voor de andere. We hebben dus eerst de bevalling overgedaan(zie elders op de site) door de 4 diafragma’s in te drukken. Hierna zijn we gaan speuren naar de oorzaak van het zuurstof gebrek. Het meest logische is om te kijken in de zuurstofvoorziening naar het hoofd. Dit zijn dus de bloedvaten die vanuit je hals naar je hoofd gaan.

We hebben eerst zijn Aorta goed ontspannen  omdat hier de eerste informatie komt als je gaat ademhalen en om ruimte te maken om in zijn nek en hoofd te werken. Toen we in zijn nek aankwamen zakte hij helemaal uit. Dit had dus klem gezeten tijdens de bevalling of het was door de snelle bevalling nog niet open. In ieder geval kregen we hier (lees de nekslagader en de nekader en de 10e hersenzenuw die samen door een vlies gaan) behoorlijk wat ruimte en hierna heeft hij geen last meer gehad van zijn rug. Hij is ook anders gaan lopen. Veel minder op zijn tenen, omdat hij meer ruimte in zijn zenuwstelsel heeft.

We praten hier over het bloedvatensysteem, en het cranio-sacrale systeem. Dit laatste gaat van je stuitje (sacrum) naar je hoofd(cranium) en is je zenuwstelsel. Dit is niet rekbaar en als dit vast staat door wat voor reden dan ook, dan krijg je onderrug klachten. Hier was de bescherming dus de bloedvaten die spastisch stonden.

 

Plaats een reactie