Allergie

Eerst een tip voor mensen die allergisch zijn. Histamine zorgt voor de over-reactie van het immuunsysteem. Vitamine C in de geoxideerde vorm, zorgt ervoor dat histamines worden afgebroken. Dus als je erg veel last hebt van hooikoorts is voor jou misschien 2 pillen van een goede vitamine C 1000 in de morgen genoeg om de dag door te komen. Misschien in de middag nog 2 erbij. Maar niet in de avond, omdat je dan moeilijker in slaap valt.

Deze keer niet alles over eten, dat komt de volgende keer weer. Nu over het zenuwstelsel en hoe dat werkt.

Er bestaat een gezegde dat zegt ’als 2 zenuwcellen geschakeld zijn, dan vuren ze tegelijk”.   Hersenen zijn een gecompliceerd netwerk van zenuwcellen. Zenuwcellen zijn aan elkaar geschakeld via allerlei zijtakken. Zodoende kunnen wij patronen inslijpen. Dat betekent dat als je veel oefent je kan lezen en schrijven en ook lopen en allerlei andere handelingen verrichten zonder er bij na te denken.

Als je “goed geschakeld” bent zul je weinig problemen hebben. Dan lijkt het alsof alles vanzelf gaat. Maar als je toevallig iets meemaakt en dat slaat in als een bom, dan heb je een probleem. Bijvoorbeeld als je met een vriendje aan het spelen bent en je broer komt eraan. Na een poosje gaat je broer ervandoor met je vriendje, en laat jou alleen achter. Wat hiervan het gevolg kan zijn is dat je ontzettend jaloers in je relaties bent.  Een ander voorbeeld is dat wanneer je van de trap valt omdat je toevallig een keer niet goed oplet, je daarna ontzettend voorzichtig gaat traplopen, terwijl dat juist zonder na te denken moet gaan.

Zo kan ik er nog veel meer verzinnen, maar wat ik hiermee wil vertellen is dat het niet zo hoeft te blijven, en er een manier is om dit weer te ontkoppelen.

Mensen die bij mij op de bank hebben gelegen, en dan zeker het laatste jaar, hebben gemerkt dat als je fysieke spanning uit het lichaam haalt, er ook emotioneel dingen veranderen. Maar er is nog een manier die bijzonder goed werkt. Dat is namelijk TAI_CHI    

Ik  heb de laatste tijd nogal wat mensen behandeld die al een tijd aan TAI-CHI doen en die staan behoorlijk beter geschakeld als andere mensen. Met andere woorden “het behandelen gaat een stuk sneller”.

Met  TAI-CHI leer je weer bewegen zoals je dat ongedwongen als klein kind hebt gedaan. Je leert dus weer om spontaan, zoals het vanzelf hoort te gaan, te bewegen. Wat je hiermee dus doet is je zenuwstelsel ontkoppelen, en zorgt ervoor dat je weer goed geschakeld komt te staan.

Mocht je een goede TAI-CHI leraar zoeken: er zit er een in de PIJL in Naaldwijk. Zijn naam is Hans Noordermeer. Hij beoefent de TAI-CHI al 21 jaar en is dus uiterst ervaren. Hij laat je zien dat bewegen een feest is wat je feestelijk kan ervaren. Hij leert je ook om je energie te gebruiken op een zo voordelig mogelijke manier, waardoor je er veel energie van krijgt. En ook een betere houding met bewegen, wat weer minder klachten in bewegen geeft.

 

Wat je ook nodig hebt voor een goed zenuwstelsel zijn de goede vetzuren. Dus ook hier geldt dat als je vette vis eet en dan minimaal 2 keer per week, je een beter zenuwstelsel krijgt. En wat ook belangrijk is dat je zware metalen ontgift omdat die zich inbouwen in de myeline schede die om de zenuwbanen zitten en dus voor storing zorgen. Je kunt je voorstellen dat als je kwik (vullingen) in je stopcontact steekt je ook kortsluiting krijgt.

 

Dit kun je ook in andere nieuwsbrieven nalezen op mijn website: www.imtpraktijk.nl 

Plaats een reactie