IMT is te gebruiken voor:

Alle vormen van pijn
Leerproblemen
Dyslectie
Migraine
Maagdarm problemen
Incontinentie
Luchtwegstoornissen
Concentratiestoornissen
Hartproblemen
Blessures, enzovoort
Dus eigenlijk voor alle soorten van problemen in het lichaam.

Voorbeelden

Je hebt last van migraine. Nu is in meer dan 70% van de gevallen van migraine de oorzaak niet in je hoofd maar in je heiligbeen. Deze staat te ver naar beneden en trekt zo je hersenvlies naar beneden. Misschien is de oorzaak wel een ongeluk, of een stuitbevalling of misschien een slechte darm.


Nog een voorbeeld: Je bent sporter en hebt vaak last van hamstring blessures. Je zou denken dat je een te grote bewegingsuitslag hebt gemaakt. Nu is vaak een darm daar verantwoordelijk voor, omdat deze door te veel spanning ervoor zorgt da je zitbeen te hoog komt te staan zodat de hamstring al voor de inspanning te ver uitgerekt wordt.

Een voorbeeld van leerproblemen.

Een kind heeft misschien problemen bij de bevalling gehad en krijgt daardoor oogproblemen, of hoofdpijn of darmproblemen, of het is een huilbaby geweest.


Dit zijn problemen die betrekkelijk snel zijn te verhelpen door de beweging weer in het lichaam te brengen. Dit lijkt wat simpel gezegd; maar als we de stuitbevalling als voorbeeld nemen, dan zijn de symptomen vaak dat het stijve kinderen zijn, nogal drukke kinderen, en vaak problemen met hun ogen waardoor ze wat moeilijker vooruit komen op school (soms ook dyslectisch).


Het probleem zit dan in het bekken omdat dit vast en naar beneden staat, waardoor de hersenen naar achteren worden getrokken. Als je dit bekken losmaakt en de schedel weer goed laat bewegen, blijkt ineens dat er geen leerproblemen meer zijn en dat ze ook minder stijf zijn en minder druk worden.


Op de kaart :
Contact :'De Vooruitgang'Frans Boers


Rijnweg 168


2681 SV Monster


tel (06) 22 25 97 90