Artikelen

Het kwik verhaal

Het  volgende anti voedingsmiddel is KWIK. De ouderen onder ons hebben bijna allemaal  amalgaam vullingen in de mond. Dit amalgaam bevat veel kwik. KWIK is de meest giftige stof die er is, en daarom zat het vroeger is bestrijdingsmiddelen en nu nog in landen die er niet zo op letten zoals Spanje. U kunt kijken op google en intoetsen op” Univerity of Galgary”, en dan in hun zoekmachine “Mercury” intoetsen.  U krijgt dan 3 filmpjes die u kunt downloaden. Hier hebben ze laten zien wat...

» lees meer

Gezond eten

Wat wel te eten.Om te beginnen als eerste een energie gevend voedingspatroon dat als basis dient voor:1 een gezonde opbouw van cellen2 ontstekingsremmend3 niet verzurend4 voorkomen van bloedsuikerschommelingenDus is het preventief, curatief, optimaal, vol variatie, en energie gevend. Een patroon dat rekening houd met bovenstaande evenwichten bestaat uit het volgende.1 Fruit en weinig vruchtensappen2 Ruim groenten. Vooral de rauwe zijn belangrijk, omdat er nog bacteriën en enzymen aanwezig...

» lees meer

Zin en onzin van melk

MELK ALS EIWITBRON ?Van de eiwitbronnen is in Nederland melk een bekend product.  Maar waarom kun je beter geen melk drinken.1-Na het 1-3e levensjaar vermindert het verteringsenzym lactase. Koemelk bevat veel lactose, en om dat om te zetten heb je lactase nodig. Word dus steeds moeilijker.2-Veel mensen hebben te weinig maagzuur om melkeiwitten te verteren.3-melk bevat veel minder Taurine (eiwit) en onverzadigde vetzuren in vergelijking met moedermelk (Taurine en onverzadigde vetzuren zitten...

» lees meer

Antivoedingsstoffen

Wist u dat er anti voedingsstoffen bestaan? Er zijn verschillende soorten van. De eerste zijn de zware metalen.  Deze zorgen ervoor dat vitamines en enzymen niet meer werken. Het gaat op je DNA(erfelijk materiaal) zitten op de plaats van de zink. Hierdoor word je vatbaarder voor Virussen. Uiteraard werkt je immuun systeem niet meer goed als je vitamines en enzymen niet meer goed werken.  Hierdoor kan het zijn dat je nooit meer merkt dat er wat aan de hand is in je lichaam en opeens barst de...

» lees meer

Goede vetzuren

Vis en olijfolie de goede vetzurenWaar is het eten van vis goed voor?Het is niet snel gezegd. Er zijn een heleboel redenen waarom het goed is om vis en zeefruit te eten. Vis bevat veel aminozuren(bouwstenen). Deze zijn makkelijk op te nemen door het lichaam en wel om de volgende reden. Een spiervezel van een landdier bevat tot 200 celkernen, en deze celkernen bevatten weer DNA, ons erfelijk materiaal. Dit DNA is geweldig beschermd en nog sterker dan staaldraad. Dit is ontzettend moeilijk...

» lees meer

Vitamine D

Vitamine D Zoals bijna iedereen weet is de huid er verantwoordelijk voor om onder invloed van de ZON vitamine D aan te maken. Helaas schijnt de zon maar 2 maanden voldoende om genoeg vitamine D aan te maken en hebben we dus met zijn allen een chronisch vitamine D tekort. De ouderen onder ons kunnen zich vast nog wel herinneren dat toen ze klein waren ze levertraan kregen. Iedereen vond dat vies en daarom is het uit beeld geraakt. Nu is er iemand geweest die vitamine D weer heeft onderzocht en...

» lees meer

Vitamine C

Vitamine C is een belangrijke wateroplosbare antioxidant. Dat wil zeggen dat Vitamine C stofjes en virussen die ons aanvallen, onschadelijk maakt. Het word het meest aangetroffen in longen en zenuw weefsel. Vitamine C is verder ook belangrijk voor wondgenezing,  voor de huid,  voor de kwaliteit van de bloedvaten en het stimuleert de aanmaak en werking van witte bloedlichaampjes.Vitamine C zit in verse groente en fruit. Vooral in rozenbottels, citroen en sinaasappel. Maar ook in broccoli,...

» lees meer

Vitamine A

Allereerst zal ik vertellen wat Vitamine A doet.Het is een vrije radicalen vanger, en belangrijk bij de vorming van Testosteron, het mannelijk hormoon. Het is ook belangrijk bij de zenuwprikkel van licht in de ogen en voor de vorming van het ongeboren kind. Ook is het belangrijk voor een goede ontgifting.De symptomen waaraan je kan merken dat je een tekort hebt zijn dezelfde als Vitamine D. Droge huid, kloven, eelt, snel verbranden, maar ook nachtblindheid, problemen met de slijmvliezen en een...

» lees meer

Eiwitten

We hebben het in de vorige nieuwsbrief gehad over de voorwaarden van een gezonde voeding. Dan beginnen we nu met het uitleggen wat gezonde bronnen van eiwitten, koolhydraten en vetten zijn.EIWITTENPer 4 uur kan het lichaam gemiddeld 20 tot 30 gram eiwit aan. We kunnen ze niet opslaan. Hierdoor is het belangrijk om op de biologische waarde te letten om zo effectief mogelijk te zijn. Een teveel aan eiwit is een belasting, speciaal voor de lever en de nieren en het hart. Ook verdwijnt er door een...

» lees meer

VETTEN EN OLIEN

Het lichaam kan ongeveer 20 gram vet per maaltijd aan. Het percentage verzadigd vet zou dan niet boven de 10% behoren te komen. Met behulp van onverzadigde vetten worden verzadigde vetten verbrand. Hierdoor kun je afvallen en reinig je de aderen en hou je ze schoon.Onverzadigde vetten vormen samen met onder andere eiwitten, cholesterol  en arichidonzuur de celmembranen. Probeer transvetzuren, ook wel omschreven als geharde plantaardige olie of vetten, te vermijden. Deze zijn zeer schadelijk...

» lees meer

Beweging en eten

Zoals iedereen weet is bewegen ongelooflijk belangrijk voor een gezond lichaam. Zo kun je met bewegen je anti-oxidanten capaciteit trainen. Dus de afweer tegen ziektekiemen trainen. Ik zal er een mooi voorbeeld van geven. Interlukine 6 is een stofje wat ontsteking veroorzaakt. Nu is het voor normale mensen zo dat als de waarde van IL 6 boven de 1000 komt we tegen de vlakte gaan. Dus bewusteloos. Bij onderzoek is gebleken dat een ultra marathonloper na 200 kilometer 100.000 IL 6 heeft en nog...

» lees meer

Slijmvlies opbouwend dieet

Hoe herken je dat je slijmvliezen niet optimaal zijn.1.Ik zal eerst uitleggen hoe het systeem van de slijmvliezen werkt. Alles wat je lichaam binnen komt gaat via het systeem van de slijmvliezen. Dus alles wat je eet via je maag darmkanaal, alles wat je in ademt via de longen, alles wat op je huid komt, via de huid, en bij de vrouw kan er ook nog via de vagina van alles binnenkomen.2.Hoe herken je droge...

» lees meer

Ontstekings ziekten

Psoriasis, reuma, lupus, bronchitis, oorontsteking, holteontsteking, keelontsteking, longontsteking, slijmbeursontsteking, ziekte van crohn, colitis ulcerosa, divertikels, poliepen,  blaasontsteking, prostatitis, pericarditis, nierbekkenontsteking, baarmoederontsteking, hersenvlies ontsteking, levercirose enzovoortDe belangrijkste oorzaken van ontstekingsziekten zijn een verzurend eetgedrag en het eten van de verkeerde vetzuren. Maar ook een verstoorde mechaniek, die waarschijnlijk al dateert...

» lees meer

Zonallergie

De vorige nieuwsbrief van keukenkruiden ging over curcuma en zwarte peper. We weten nu dat deze kruiden ontzettend goede ontstekingsremmers zijn. En ik zal de praktijkverhalen ervan nog eens aan de orde brengen zodat iedereen in gaat zien hoe belangrijk ontstekingsremmers (lees anti-oxidanten) zijn in ons voedingspatroon.Eerst over de kruiden een praktijkverhaal. Er komt iemand op consult met een hevige psoriasis. Al 3 jaar he eft hij 3 x per week licht therapie en nog steeds is de jeuk om gek...

» lees meer

Specerijen als geneesmiddel

Als we kijken hoeveel anti-oxidanten(beschermers tegen ontsteking en vrije radicaal schade) er in de voeding zit, zal het je verbazen hoeveel daarvan in specerijen zitten.Als je vroeger kiespijn had, en dat weten nog veel oude mensen, dan werd er een kruidnagel op de zere kies gelegd die je dan kapot moest kauwen. Dat verlichte de pijn aanzienlijk. En als we kijken hoeveel anti-oxidanten er dan inzitten verbaas je jezelf wel. In 100 gram kriudnagel zitten er 125.549 mmol. In 100 gram appel b.v....

» lees meer

Pagina's: 1 2


Op de kaart :




Contact :



'De Vooruitgang'



Frans Boers


Rijnweg 168


2681 SV Monster


tel (06) 22 25 97 90